Borsodszirákról


GAZDASÁG

Borsodszirák gazdasági életében meghatározó és a jövőben is meghatározó marad a helyi Bartók Béla Szövetkezet alapjaiból létrejött új típusú gazdasági társaságok jelenléte. /Vagyonkezelő és Tanácsadó Rt, POLICELL, SZIRÁK FARM, SZIRÁK GÉP, SZIRÁK PREVENT/
Említésre méltó a településünk gazdasági életében az eredményesen működő gazdasági társaságok szerepe, melyek közül kiemeljük az AGROBÁL Kft-t, melynek fő tevékenysége a vadgazdálkodás, vadászat, erdőgazdálkodás, növénytermesztés, állattenyésztés.
A településünk gazdasági életének fejlődésére jellemző, hogy egyre több egyéni vállalkozó keres megélhetési lehetőséget a mezőgazdasági termelés és szolgáltatás területén, valamint jelentős számban alakultak vállalkozások a szolgáltatások bővítésére, azok színvonalának javítása érdekében

A képviselőtestületünk célkitűzése a település további átfogó, dinamikus fejlesztésének megvalósítása.
A prioritások között szerepel

  • a környezetvédelem,
  • az ivóvíz bázis védelme,
  • a mezőgazdasági környezetbarát technológiák előtérbe helyezése,
  • új munkahelyek teremtése, ennek megfelelően hosszútávon mini ipari park létrehozása,
  • építészeti örökség védelme,
  • falusi turizmus kialakítása, fejlesztése.

Fontosnak tartjuk a település szerkezeti és népi építészeti értékeinek megőrzését, a kulturális turizmus alapjainak megteremtését, ezáltal az idegenforgalom fellendítését.
Kiemelt feladatként kezeljük Borsodszirák népességmegtartó erejének javítását, a helyi lakosság összefogását, a településhez kötődés erősítését.


Tóth Attila polgármester
KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

 

 

© 2001 - 2021 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.